Over Scouting H. de Montfort. 

Nadat Sir Baden-Powell in 1907 voor het eerst aan de slag gaat met zijn boek "Scouting for Boys" worden er in 1910 de eerste scoutinggroep in Nederland opgericht. Scouting wint aan populariteit en inmiddels zijn er ook scoutinggroepen voor meisjes opgericht. Op maandag 19 september 1932 wordt Scouting H. de Montfort opgericht en start men met een verkennergroep. 

Iedere scouting is te herkennen aan de das, vrijwel iedere vereniging heeft een andere das. De das die onze scouting gebruikt is de Kerr (01210), in de afbeelding hieronder te zien.

150px-Das_Kerr.png

  

In 1937 opent Koningin Wilhelmina de Wereld Jamboree, het kamp waaraan 27.000 verkenners uit 54 landen deelnemen. Bij deze vijfde Wereld Jamboree neemt Lord Baden-Powell op 80-jarige leeftijd afscheid. Enkele jaren daarna breekt de tweede wereld oorlog uit en wordt scouting verboden. 

Na de bevrijding wordt de groep nieuw leven ingeblazen en sindsdien is onze scouting een blijvende factor in het verenigingsleven van Hoensbroek. In 2022 viert onze vereniging haar 90-jarig jubileum. 

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Vele vrijwilligers zijn actief om spannende en leuke activiteiten aan te bieden afgestemd op verschillende leeftijdscategorieën. Hiermee worden de jongen en meiden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 4,5 jaar ben je welkom bij onze scouting, waar iedere week bijeenkomsten worden gehouden. 

Heb jij zin om actief te zijn in de natuur, zelf creatieve werkjes te maken, Of zelf een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het super om samen met vriendjes en vriendinnetjes lekker actief buiten te spelen? Dan is Scouting H de Montfort dé Scouting voor jou! 

 Kom vrijblijvend een paar keer meedoen!