De bevers zijn stoere jongens en meiden in de leeftijd van 4,5 - 7 jaar. Iedere zaterdagochtend tussen 10:00u en 12:00u beleven de bevers de coolste en spannendste avonturen in Hotsjietonia stad. Van spellen spelen met Stuiter, kampvuur maken met Bas Bos, hutten bouwen met Stanley Stekker, zelf pannenkoeken bakken met Rozemarijn (en dit natuurlijk lekker opeten), of doen alsof we naar een ver land afgereisd zijn met Sterre Stroom tot knutselen met Keet Kleur. Iedere week heeft de staf weer een leuk, uitdagend en verrassend programma voor de bevers in petto.

Hieronder volgt een verslag van een activiteit die de bevers pas geleden hebben gedaan:

 

De bevers hebben de Steven Stroom badge verdiend.

Nadat er door de leiding was uitgelegd welke windrichtingen er op een kompas aanwezig zijn en in grove lijnen hoe een kompas werkt, hebben de bevers geblinddoekt een parcours gelopen. Een andere bever geeft aan naar welke windrichting er gelopen moet worden om het parcours tot een goed einde te volbrengen. Met wat hulp van de leiding heeft iedereen het parcours succesvol afgelegd.
Hierna had iedereen wel honger en dorst gekregen, dus was het tijd voor een pauze. Een beker ranja en een marshmallow roosteren boven een theelichtje waren een goede bodem om de speltak weer te vervolgen. Er stond zeeslag op de planning, eerst mochten de bevers om en om een coördinaat noemen om de schepen te laten zinken en hierna moest er met een balletje op het coördinatenstelsel worden gegooid. Dit was met wisselend succes, Rikki moest soms uitkijken dat hij geen bal in zijn gezicht kreeg. Maar na wat oefenen en hulp van de staf waren ook hier alle schepen gezonken en het spel tot een succesvol einde gebracht. Mede-staflid Hippe ligt er een tijdje uit omdat ze moeder geworden is, dus hebben we natuurlijk ook een cadeautje voor Hippe en de baby gemaakt. Hierna heeft iedereen een diploma en een bagde gekregen voor het behalen van Steven Stroom badge, gefeliciteerd met het behalen hiervan!
De speltakbijeenkomst is weer omgevlogen, tot volgende week!

 

Collage_Bevers_Steven_Stroom_badge.jpg

 

De bevers hebben vorige week happystones geverfd.
Ze kregen allemaal een steen en hebben deze als ware Picasso's beschilderd. Deze week zijn wij de happystones gaan verspreiden door de wijk, vanuit het scoutinggebouw zijn we richting het hertenparkje gelopen en weer terug. Onderweg hebben we de stenen achtergelaten. Kom je er een tegen? Neem hem mee en laat hem na een tijdje weer op een andere plek achter.
Tot volgende week!

 Collage_Bevers_Happystones.jpg

 

 Neem voor meer programma's die de bevers gedaan hebben een kijkje op onze facebookpagina!

 Logo_Bevers.png