De welpen zijn avonturiers (jongens en meisjes) van 7 tot 11 jaar. Ze gaan iedere zaterdagochtend van 10:00u tot en met 12:00u mee in het verhaal van Jungleboek. Hier beleven ze samen met Mowgli en Shanti de spannendste avonturen. Ze gaan vaak op bezoek bij hun junglevrienden:
Voor een goed verhaal gaan ze naar Chill de wauw. Als het woord eten voorbij komt, staat Baloe als eerste in de rij. Meestal vindt hij het lekkerste eten in de stekels van Ikki, want zij komt overal. Rakscha weet alles over de dieren en hun sporen die ze achterlaten. Bij een beetje gekkigheid, weet je dat Rikki Tikki Tavi in de buurt is. Gelukkig is Frannie altijd wel in de buurt voor een beetje rust. Zo zijn er nog een hoop andere dieren die je veel kunnen leren. Iedereen weet wel iets anders. Welk dier op bezoek komt, is iedere keer weer een verassing.

Hieronder volgt een verslag van een activiteit die de welpen pas geleden hebben gedaan:

 

De welpen hebben weekend gehad op het scouting gebouw van Sint Christoffel te Hoensbroek. Op vrijdagavond zijn we begonnen met klaarmaken van de slaapplekken om vervolgens een broodje knakworst te eten met wat lekkers te drinken. Hierna hebben we leuke spelletjes gedaan om moe en voldaan de nacht in te gaan. Dit was natuurlijk ontzettend spannend en ook erg gezellig.

Zaterdagmorgen opstaan, verzorgen,ontbijten en dan heerlijk naar het bos. Vlaggetje veroveren, nadat de vlag veroverd was even een kleine pauze voor een stukje fruit met wat drinken. Pauze voorbij,nog een ronde en dan terug naar het gebouw. Spelletje spelen om vervolgens heerlijk te smullen van soep en tosti, de buikjes weer gevuld. Tijd om een speurtocht te lopen om daarna te spelen op een speelveld, terug te lopen en te genieten van een beker ranja met een suikerwafel. Nog even wat spelletjes (konijnen jagen, namenspel en krantje mep) en alweer tijd om te smullen van de macaroni met tomaat en komkommer. In de avond hebben we nog verstoppertje in het donker gedaan met een zakje chips en wat drinken. Tijd om tanden te poetsen en naar bed te gaan. Zondagmorgen opstaan, ontbijten en opruimen en tussen inpakken,nog even tijd voor twister met een twist en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Nog even een groepsfoto en afsluiten. Natuurlijk hebben wij hierbij ook ons nachtje weg insigne verdiend. Al met al hebben we een geslaagd weekend gehad!

 Weekend_1.jpegWeekend_2.jpeg

Groepsfoto_weekend.jpeg

Neem voor meer programma's die de welpen gedaan hebben een kijkje op onze facebookpagina!