De welpen zijn avonturiers (jongens en meisjes) van 7 tot 11 jaar. Ze gaan iedere zaterdagochtend van 10:00u tot en met 12:00u mee in het verhaal van Jungleboek. Hier beleven ze samen met Mowgli en Shanti de spannendste avonturen. Ze gaan vaak op bezoek bij hun junglevrienden:
Voor een goed verhaal gaan ze naar Chill de wauw. Als het woord eten voorbij komt, staat Baloe als eerste in de rij. Meestal vindt hij het lekkerste eten in de stekels van Ikki, want zij komt overal. Rakscha weet alles over de dieren en hun sporen die ze achterlaten. Bij een beetje gekkigheid, weet je dat Rikki Tikki Tavi in de buurt is. Gelukkig is Frannie altijd wel in de buurt voor een beetje rust. Zo zijn er nog een hoop andere dieren die je veel kunnen leren. Iedereen weet wel iets anders. Welk dier op bezoek komt, is iedere keer weer een verassing.

Hieronder volgt een verslag van een activiteit die de welpen pas geleden hebben gedaan:

 

Op het programma van de welpen stond knopen 🪢. 3 verschillende soorten knopen kregen ze geleerd vandaag. Met alleen touw werd de platte knoop en achtknoop gemaakt. Daarna haalde we er een pionierpaal bij. Hierop gingen we de mastworp oefenen. Bij de laatste opdracht konden de welpen laten zien dat ze met 1 stukje touw voorwerpen aan een pionierpaal konden vastmaken. Om te controleren of het goed vast zat, werd geschud aan de pionierpaal. Alles moest blijven hangen, natuurlijk ging dit goed. Tot volgende week!

Collage_Welpen_Knopen.jpg

 

Nadat de zomervakantie weer ten einde gekomen is en de scholen ook weer begonnen zijn was het gister bij scouting tijd voor de eerste bijeenkomst.
De bevers en welpen hebben een spellenparcours van 8 spellen gedaan, verdeeld over 2 keer 4 spellen met een eetpauze ertussen. De spellen waren: prik geblinddoekt de neus weer terug op de sneeuwpop, bouw een toren van minimaal 10 suikerklontjes, maak je eigen limonade, los het doolhof op, volg het parcours, sla met de slurf de bekertjes om en los de rebus op. De wafels waren een succes en de slagroom zat overal (en waren lekker!).
De ochtend is weer voorbij gevlogen, tot volgende week!

Collage_BEWE_Crazy_15.jpg

Neem voor meer programma's die de welpen gedaan hebben een kijkje op onze facebookpagina!