De scouts zijn een groep jongeren (jongens en meisjes) tussen 11 en 15 jaar. De bijeenkomst is iedere vrijdagavond tussen 19:00u en 21:00u. Een vuurtje maken is geen enkel probleem, het vinden van de weg met behulp van kaart en kompas gaat ons goed af en ook voor het pionieren van een driepoot draaien ze hun hand niet om. Naast deze scouting gerichte activiteiten zijn er ook genoeg andere dingen die aan bod komen. Zoals het bakken van saucijzenbroodjes en cup cakes, een casino avond en het bouwen van een hut. Een vis vangen in de vijver op de Koumen met een zelfgemaakte hengel staat ook op de planning en de zangkunsten worden getest tijdens een karaokeavond. Kortom voor iedereen is er wat te doen.  

Hieronder volgt een verslag van een activiteit die de scouts pas geleden hebben gedaan:

 
Scouting H de Montfort 90 jaar šŸ„³
Vorig weekend hebben we met alle speltakken samen ons 90-jarig jubileum gevierd, ook ouders, broertjes en zusjes waren welkom.
Iedereen werd in groepjes verdeeld om een aantal spellen te gaan spelen waarbij iedereen mee mocht doen. Bij ieder spel stond een staflid om het spel in goede banen te leiden. De spellen waren een springkussen, popcornmachine, blikgooien, zaklopen, een zelf gebakken wafel en een zelfgemaakte cocktail. Vervolgens ook koekhappen, snoephappen in een waterbak, eierrace en sjoelen. Nadat iedereen zich met de spellen had geamuseerd was het alweer tijd voor de afsluiting met een praatje van onze voorzitter en een stuk taart. Want bij feest hoort taart!!
In de avond was er nog een feest voor stafleden, assistentieteamleden en donateurs. Ook werd Jan in het zonnetje gezet voor zijn 60-jarig jubileum en een tweede speciale vermelding voor Henk, want hij is dit jaar 45 jaar bij onze vereniging. Jan en Henk bedankt voor al jullie inzet!
Op naar ons 100-jarig jubileum!
 
Algemene_Hero_2.jpg
 
 
De Scouts zijn ook weer begonnen na de zomerstop.
Vorige week hebben ze de tenten van zomerkamp schoongemaakt, deze week hebben ze in drie groepjes spelletjes gedaan en gekeken welk groepje hierin het beste is. Ze hebben gesjoeld, dokter bibber maar dan anders en een zo hoog mogelijk kaartenhuis bouwen gedaan. Hierna stonden er nog een paar potjes verstoppertje in het donker op de planning en is de tijd omgevlogen!
 
16-09-2022.jpg 

 Neem voor meer programma's die de scouts gedaan hebben een kijkje op onze facebookpagina!