Wat is Scouting?

Scouting is een leuke, afwisselende vrijetijdsbesteding en is geschikt voor jong en oud. De veelzijdigheid van Scouting zorgt voor een grote diversiteit in programma aanbod. Al vanaf 4½ jaar is uw kind welkom bij onze vereniging. Naar mate de leeftijd van een kind toeneemt werkt het aan zijn eigen ontwikkeling. Denk daarbij aan samenwerken, organiseren en zelfstandig werken.
Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Vele vrijwilligers zijn actief om spannende en leuke activiteiten aan te bieden afgestemd op verschillende leeftijdscategorieën. Hiermee worden de jongen en meiden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 4 jaar ben je welkom bij onze scouting, waar iedere week bijeenkomsten worden gehouden.

Heb jij zin om actief te zijn in de natuur, zelf creatieve werkjes te maken, Of zelf een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het super om samen met vriendjes en vriendinnetjes lekker actief buiten te spelen? Dan is Scouting H de Montfort dé Scouting voor jou!

Kom vrijblijvend een paar keer meedoen!

Activiteiten
gebieden

Tijdens de programma's wordt er nadruk gelegd op de onderstaande activiteitengebieden.
Door deze thema's krijgt iedereen de kans zijn of haar talenten te benutten en te ontwikkelen.

Scouting H. de Montfort gebruikt hiervoor een doorlopende leerlijn. Hierdoor sluiten de activiteitengebieden naadloos aan tussen de verschillende leeftijdsgroepen.
Wist je dat?
Je ook na je 18e veel kan betekenen voor scouting?
Wist je dat?
Prinses Maxima beschermvrouwe van Scouting Nederland is?
Wist je dat?
Scouting in 2010, 100 jaar bestond?

Wist je dat?
De namen van welpenleiding uit Jungle Book komen?
Wist je dat?
Scouting wereldwijd zo'n 38 miljoen leden telt?
Wist je dat?
Ieder zomerkamp rond een thema georganiseerd wordt

Ons gebouw en haar omgeving

Onze scouting beschikt over een mooi gebouw en een grote speelweide. Het gebouw is gelegen aan de Burgemeester Slanghenstraat 77 te Hoensbroek en draagt de naam "D'r Zomp". 
Dat is een verwijzing naar het moerassige gebied dat in de bosrijke omgeving ligt. 

Wij hebben vanaf de speelweide directe toegang tot het achterliggende bos, enkele vijvers en de Koumenberg. Veel van onze activiteit worden hier uitgevoerd.

Ons gebouw en haar terrein worden niet verhuurd!

Geschiedenis

september 1907

"Scouting for Boys"

Sir Baden-Powell in 1907 voor het eerst aan de slag gaat met zijn boek "Scouting for Boys".
augustus 1910

Eerste scoutinggroep in Nederland

In 1910 worden de eerste scoutinggroepen van Nederland opgericht in Amsterdam en Den Haag
april 1911

Scoutinggroep voor meisjes

In 1911 wordt er een scoutinggroep vor meisjes opgericht. Omdat zij steeds de weg kwijt waren in het bos, werden ze padvindsters genoemd.
september 1932

Oprichting Scouting H. de Montfort

Op maandag 19 september 1932 wordt Scouting H. de Montfort opgericht en start men met een verkennergroep.
juli 1937

Koningin Wilhelmina opent de Wereld Jamboree

In 1937 opent Koningin Wilhelmina de Wereld Jamboree, het kamp waaraan 27.000 verkenners uit 54 landen deelnemen. Bij deze vijfde Wereld Jamboree neemt Lord Baden-Powell op 80-jarige leeftijd afscheid.
april 1941

Landelijk verbod op padvinderij

Waar men bang voor was gebeurde. Op deze dag kwam een landelijk verbod voor de padvinderij. Verenigingen en organisaties werden opgeheven. De bezittingen in beslag genomen en de clubhuizen gevorderd. Door de reeds eerdere geruchten was scouting Nederland op zijn hoeden en werd er zo veel mogelijk in veiligheid gebracht.
mei 1945

Bevrijding van de Duitse bezetting

Nederland is officieel bevrijd, de scouting komt te voorschijn in hun eigen uniform. Na de bevrijding wordt de groep nieuw leven ingeblazen en sindsdien is onze scouting een blijvende factor in het verenigingsleven van Hoensbroek.  
december 1980

Steenlegging door Burgemeester A. L. H. M. Kessen

Op 18 december 1980 wordt door Burgemeester A. L. H. M. Kessen de eerste steen van ons nieuwe clubhuis gelegd. De bouw is verwezelijk door een combinatie van de Hobru en leerlingen van stichting vakopleiding bouwbedrijf.
september 2017

85 jarig jubileum

In 2017 viert onze scouting haar 85-jarig jubileum. Een mooi moment in de geschiedenis van onze vereniging dat groots gevierd wordt. Met dit jubuleum wordt ook gestart met het initiatief scouting 2.0. Hiermee maakt de vereniging zichzelf klaar voor een mooie toekomst.

De Toekomst

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram