Vrijwilligers

Scouting is geschikt voor jong en oud. Niet alleen kinderen beleven veel plezier op scouting. Ook voor volwassenen is scouting een bron van vermaak. Dit kan in verschillende rollen. Niet alleen het leiderschap bij een bepaalde leeftijdsgroep maar ook in een ondersteunende rol. Heb jij interesse een functie te vervullen binnen onze vereniging? Loop dan eens binnen.

Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden doe je via de Scoutinggroep zelf.

Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De speltakken draaien één keer per week en gaan gemiddeld twee keer per jaar een weekendje weg. Ook dit wordt georganiseerd door de leiding.

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of groepsbegeleider.

Als groepsleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden.

Interesse? Neem dan contact met ons op of loop een keer binnen!

Ons Team!

Bevers
Bevers
Welpen
Scouts
Scouts
Scouts
Scouts
Scouts
Explorers
Explorers
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram