De Scouts

De Scouts is een groep die bestaat uit jongens en meiden tussen 10 tot 14 jaar oud. Deze groep is ontstaan door het mengen van de groepen die voorheen Verkenners en Gidsen genoemd werden.

Veel activiteiten draaien bij deze groep om uitdaging, persoonlijke ontwikkeling en leren samenwerken.

De groep wordt geleid door Senne, Julia, Marc, Bart en Marten. Samen met de kinderen maken zij iedere zaterdag tot een leuke bijeenkomst.

Samen bedenken leuke en vernieuwde programma's. Daarbij worden traditionele basistechnieken in een nieuw jasje gestoken. De Scouts gaan twee maal per jaar een weekend weg. Daarvan bestaat een weekend uit een Winterhike.

Daarbij word een spannende tocht uitgezet die wordt gelopen met bepakking. Overnachten gebeurd in tenten en koken op houtvuur.

Naast deze traditionele programma's strijden de scouts ieder jaar om dart kampioen te worden en varen ze op een zelfgebouwd vlot op de nabijgelegen vijver. Vuur stoken en daar brood op bakken is ieder jaar vaste prik.

Ieder jaar krijgen de Scouts de kans om zelf programma's te bedenken en kunnen ze zelf aangeven welke activiteiten zij graag willen doen.

Thema's die centraal staan bij de Scouts zijn:

•Expressie
•Kamperen
•Koken
•Navigeren
•Pionieren
•Vuur stoken
•Veiligheid
•Samenleving
•Natuur en Milieu

Aan deze thema's wordt altijd een hedendaagse tint gegeven om het programma niet te stoffig te maken.

De leiding zorgt voor alle middelen die nodig zijn om de ontdekkingstocht voor de kinderen mogelijk te maken. Ze leggen uit hoe iets moet of juist niet. De groep is veelzijdig en daarom kun je je eigen talenten ontwikkelen. Natuurlijk doen alle stafleden het voor hun plezier en daarom is het altijd extra gezellig. Als de leden 15 jaar oud worden vliegen ze over naar de Explorers. Daar wordt leiding steeds meer begeleiding en maak je je eigen avontuur met leeftijdsgenoten.

Lijkt het je leuk om en keer te komen kijken, op vrijdag van 19:00 uur tot 21:00 uur ben je van harte welkom!

Recente Brieven

Weekend Scouts

Beste ouder(s)/verzorger(s), Zoals jullie wellicht al weten vindt er in het weekend van 2, 3 en 4 oktober een weekend plaats voor de scouts. Het weekend vindt plaats bij camping Hitjesvijver.  Wij willen u vragen om de kinderen op vrijdag […]

Meer lezen
Nadere informatie omtrent Covid-19

Ouders zetten hun kind bij de poort af. De staf wacht de kinderen op bij de voordeur. Voor de speltak scouts betekend dit dat de kinderen zelfstandig naar scouting komen De stafleden onderling houden 1,5 meter afstand elkaar. Kinderen die […]

Meer lezen

Leiding

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram