H. de Montfort

De Explorers

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'explorers' genoemd bij Scouting Nederland. Binnen onze scouting worden ze ook nog vaak Shero's genoemd. Dit is een samentrekking van Sherpa's en Rowans.

 

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu.

 

Aan het begin van ieder jaar wordt er begonnen met het kijken wat iedereen dat jaar wilt gaan doen. Het programma wordt dus door de Shero's zelf gemaakt. De begeleiding, Tim en Léon, helpen ons wanneer er vragen zijn en wanneer er spullen gekocht moeten worden. Wanneer we voor een activiteit ergens naar toe willen wordt dat door Tim en Léon geregeld. Enkele activiteiten komen ook jaarlijks terug, een darttoernooi, kampvuur maken, voetballen op het veld achter het gebouw, pionieren en een BBQ aan het einde van het jaar.

 

Ook is er ieder jaar een weekend, dit weekend is van vrijdag avond tot zondag middag. Tijdens het weekend mogen we zelf kiezen wat we gaan doen. De activiteiten kunnen ook wat verder van de locatie zijn omdat we beschikking hebben over voldoende vervoer.

 

Ieder jaar is er ook een zomerkamp, de locatie voor het zomerkamp wordt door Tim en Léon bepaald. Wat we in de anderhalve week die het zomerkamp duurt gaan doen mogen we, in overleg of het haalbaar is, zelf bepalen. Enkele voorbeelden van plaatsen waar de de afgelopen jaren op zomerkamp naar toe zijn gegaan zijn: Jisp (een eilandje in de buurt van Purmerend), Wiltz (in Luxemburg) en Normandië (Frankrijk).

 

 

 

Lijkt het je leuk om en keer te komen kijken, op woensdag van 19:00 uur tot 21:00 uur ben je van harte welkom!

De begeleiding

Delen:

hdemontfort.nl ©

Scouting H. de Montfort

Vind ons op