H. de Montfort

De Bevers

 

 

De Bevers zijn de allerjongsten van onze vereniging. Deze groep bestaat uit jongens en meiden tussen 4½ en 7 jaar oud.

 

Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken. De groep wordt geleid door Hippe, Stuiter en Sterre. Samen met de kinderen maken zei iedere zaterdagochtend tot een leuke bijeenkomst.

 

 

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

 

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

 

Lijkt het je leuk om en keer te komen kijken, op zaterdag van 10:00 uur tot 12:00uur ben je vanharte welkom!

 

De leiding

Delen:

hdemontfort.nl ©

Scouting H. de Montfort

Vind ons op